Continuïteit staat voorop

Binnen onze organisatie speelt continuïteit een grote rol in het medewerkersbeleid. Wij werken niet met flexibel personeel zoals uitzendkrachten of zzp'ers, maar met vaste medewerkers. Hiermee borgen wij de kennis en ervaring binnen ons bedrijf. Een belangrijke voorwaarde bij het realiseren van RGS-projecten.

Geen WW voor onze medewerkers!

Vierseizoenenonderhoud

Binnen onze organisatie is de laatste achttien jaar geen enkele vaste medewerker in de WW gegaan. Wij werken twaalf maanden per jaar en met goede voorzieningen, zodat werkplezier en kwaliteit geborgd worden. Hiermee bieden wij onze medewerkers financiële zekerheid.

We werken met een spaarurensysteem. Alle medewerkers werken in de zomerperiode een half uurtje langer door, en dit wordt opgespaard. Jaarlijks krijgt iedereen bovenop die gespaarde uren nog eens 25% extra. Deze uren (vaak circa 75 uur per jaar) kunnen opgenomen (en uitbetaald) worden bij slechte weersomstandigheden. Zo creëren we een win-winsituatie.
 
 

Opleidingsplan: onderhoudsspecialisten

Allround specialisten

Naast gespecialiseerde onderhoudsschilders, hebben wij ook timmermannen, systeemspecialisten en glaszetters in dienst. Al het onderhoud aan geveltimmerwerk voeren wij uit met eigen medewerkers. Samen met de betreffende medewerker stippelen we een opleidingsplan uit, waarin zowel theoretische kennis als praktijkervaringen op de proef worden gesteld.

Opleidingsplan: voorman

Vijfjarenopleidingsplan tot voorman

Van Son heeft een vijfjarenplan ontwikkeld om jonge, veelbelovende vakmannen op te leiden tot voorman. Middels een doordacht en uitgestippeld opleidingsplan, waarin zowel theoretische als praktische onderdelen aan bod komen, worden jonge medewerkers klaargestoomd om zelfstandig te fungeren als voorman.