Innovatie

“Het toepassen van nieuwe technologieën in producten, diensten en processen.”

Dat is innovatie voor Van Son. Samen met collega-bedrijven en ketenpartners tillen wij de branche naar een hoger niveau. De innovatie halen wij vanuit onze eigen medewerkers. Want samen willen wij de beste zijn. 

Innovatie betekent vernieuwing. Dit past precies binnen de jonge, dynamische en flexibele omgeving van Van Son. Dagelijks zijn wij bezig met het optimaliseren van de processen van morgen. Dit komt de tevredenheid van onze medewerkers, vastgoedeigenaren en andere ketenpartners ten goede.

Property Plan

In 2011 richtte Van Son de bv Property Plan op. In eerste instantie was dit bedoeld voor eigen gebruik binnen Van Son. 

Property Plan is ontstaan doordat er in de markt destijds onvoldoende technologie voorhanden was om ons werk efficiënter uit te kunnen voeren. We zijn daarom zelf aan de slag gegaan met softwareontwikkeling waarin wij onze opgedane kennis en ervaring vanuit de praktijk kwijt konden. Deze software is specifiek gericht op ondersteuning van het RGS-proces, waarin wij de verantwoordelijkheid op vastgoed voor een langere termijn naar ons toetrekken.

Een gedegen voorbereiding is dan uiterst belangrijk. Conditiemetingen, inventarisaties, risico’s en beheersbaarheid van geveltimmerwerk, prestatie-eisen, keuringen en monitoring zijn dan ook allemaal onderdelen binnen de software Property Plan.

Ontwikkeling

Wij volgen technische ontwikkelingen nauw op de voet. Denk hierbij aan de ontwikkeling van installaties, zoals warmtepompen en toepassingen in bestaande bouw.

Daarnaast werken wij met software en technologieën voor bijvoorbeeld projectmanagement en bewonerscommunicatie. Op gebied van productontwikkeling kijken wij met name naar onderhoudsarme en biobased producten. Daarnaast houden wij de ontwikkeling van circulariteit in de gaten.

Zonnepanelen op het dak van ons duurzame kantoorpand
0


Sonzeker: De conditiemeting

Waar wij dan ook staan in ons RGS-proces, alles aan het (verduurzaamde) vastgoedonderhoud moet kloppen. Wij gaan voor het beste eindresultaat tegen de afgesproken kwaliteit. De weg daar naartoe is minstens zo belangrijk. Lees hieronder het verhaal van Kevin Meijs, hij doet naast zijn functie als teamleider sinds kort de conditiemetingen bij Van Son.

Kevin werkt bij Van Son als teamleider op de projecten en voert daarnaast conditiemetingen uit in het voortraject. Kevin brengt het vastgoed in kaart doormiddel van een conditiemeting die hij registreert in Property Plan. Daarnaast voert hij de door Van Son zelf ingerichte sociale conditiemeting uit. Zo halen wij informatie direct uit de wijk op.

Kevin als teamleider die tegenwoordig ook de conditie van vastgoed meet, wat doe jij dan allemaal binnen Van Son?

Als teamleider stuur ik de groep aan op het project, communiceer ik met de bewoners en opdrachtgever. Ik leid eigen jongens op binnen ons team, zodat zij zelf klaar zijn om ook een groep aan te sturen. 

Daarnaast ben ik bezig met de conditiemeting. Dat maakt het werk afwisselend en leuk.

Wat vind je het leukst aan conditiemeten en wat houdt dit kort in?

Als de aanvraag binnenkomt bij ons, ga ik op pad om het project in kaart te brengen. Wat is de staat van de gevels en hoe ziet het schilderwerk eruit zijn bijvoorbeeld vragen die ik dan stel. Maar ook: kunnen we aanpassingen doen zodat de woning duurzamer wordt? Zoals oud glas vervangen en gevels isoleren.

Het leukste is dat ik verschillende woningen tegenkom die allemaal hun eigen aandacht nodig hebben, zodat het project een mooi eindresultaat krijgt.

Waar moet je vooral op letten bij het in kaart brengen van het vastgoed en de leefomgeving? 

Dat je zelf alles goed in kaart brengt, wat er speelt in de woning en het stukje leefomgeving. Zodat de opdrachtgever en bewoners een goed gevoel hebben.