Ons verhaal

1989
De start
Jan van Son begint in 1989 voor zichzelf als ZZP'er met zijn eenmanszaak Van Son Schilderwerken. Hij doet dit naar aanleiding van zijn gevoel om vrijheid te ervaren als ondernemer. Daarnaast was hij klaar met onzekerheid te hebben in de winter (WinterWerkloosheid).
1989
1992
Ontwikkelingsfase
Van Son verhuist later vanuit de Bosscheweg te Drunen naar de Mr. van Coothstraat te Waalwijk. Hier wordt de ontwikkelingsfase van vakmanschap in schilderwerk uitgebreid met houtsanering. In deze periode wordt er gewerkt aan de visie, waar ook de eerste PC met eigen software bij hoort.
1992
logo-bl
1993
Werkplezier op nummer één
De stap van vakman naar ondernemer, het investeren in vaste relaties en het zelfstandig opzetten van de administratie wordt gezet.
Van Son gaat van eenmanszaak naar BV. Werken in de regio wordt ingevoerd en werken met plezier staat op nummer één. We concentreren ons op vakmanschap en vertrouwen.
1993
2004
Blijven ontwikkelen
In 2004 verhuisden wij naar de Sprangseweg te Waalwijk. Hier zijn het 4-stappenplan, de 4 zekerheden en de lange termijn visie met 80% RGS in het leven geroepen. De Van Son bedrijfscultuur wordt een begrip en het spaarurensysteem ingevoerd.
Hier startten met werken op projectmatige basis en geven onze medewerkers garantie op continuïteit, 12 maanden per jaar. Zo zit er niemand in de winterwerkloosheid.
In deze periode zetten wij een interne opleiding en scholingsplan op en scoren wij met sociaal ondernemen Trede 2 op de PSO-ladder.

Door de groei worden de afdelingen inventarisatie, calculatie en projectmanagement in het leven geroepen en gaan we van projecten met een inspanningsverplichting naar een resultaatverplichting.
De software Gevelson wordt doorontwikkeld naar Property Plan. Waarna wordt besloten dat Property Plan de markt op gaat.

Naast al deze ontwikkelingen vinden wij het bij Van Son vinden belangrijk om mijlpalen samen te vieren. Met onze ruim 60 medewerkers zijn wij namelijk nog steeds een bedrijf met familiegevoel.
2004
2021
Van Son Projectonderhoud b.v.
In 2021 verhuisden wij naar ons eigen gebouwde kantoorpand. Met onze ruim 120 zonnepanelen en de warmtepompinstallatie op het dak, opereren wij inmiddels nul op de meter (NOM) op kantoor. Dit betekent dat wij zelfvoorzienend zijn in onze energiebehoefte. Daarnaast zijn de binnenruimtes ingericht doormiddel van climate control. Van Son heeft hier de kern herdefinieerd. Daaruit voortvloeiend is onze naam gewijzigd naar Van Son Projectonderhoud b.v. Dit past beter bij wie wij zijn en wat wij doen: projectmatig onderhoud in bewoonde staat voor professionele opdrachtgevers.
2021
2024
Hallo Den Bosch
Inmiddels zijn wij uit ons Van Son jasje gegroeid in Waalwijk. Per januari 2024 is Van Son Projectonderhoud uitgebreid naar Onderwijsboulevard 225 te Den Bosch. Wij behouden hierbij onze thuisbasis in Waalwijk.
Een deel van Van Son zal heeft samen met het gehele team van Property Plan deze nieuwe locatie vanaf 2024 omgedoopt tot nieuwe ‘thuislocatie’. Locatie Waalwijk wordt door deze gedeeltelijke verhuizing volledig hoofdkantoor van Van Son.
2024