Vitaliteit

Maatschappelijke betrokkenheid vanuit onze kern.

Werkplezier op nummer één

 

“Vitaliteit is de gezonde, geestelijke, lichamelijke gesteldheid van iemand.” Dat is vitaliteit voor Van Son. Dit thema draait om onze medewerkers.

Medewerkers die plezier uit het werk halen, hebben in onze beleving de motivatie om iedere dag het beste uit zichzelf en de (werk)dag te halen. Zo is onze bedrijfscultuur er eentje waar wij om bekend staan bij zowel opdrachtgever als ketenpartner. Wij zijn een bedrijf met familiaire sfeer waarbij onze medewerkers de ruimte hebben om zichzelf te ontwikkelen en nieuwe, jonge medewerkers de ruimte krijgen om de basis van het vak te leren. 

 

Fysieke en mentale gezondheid

Wij dragen bij aan de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers. Denk aan zit/sta bureaus op kantoor en de combinatie met werkplezier tijdens een potje zaalvoetbal, tafelvoetbal of darts.

Van Son werkt daarnaast samen met een mental coach. Medewerkers die de behoefte hebben, kunnen hier zonder doorverwijzing terecht.

Maatschappelijke betrokkenheid in onze kern

Wij vinden sociaal ondernemen niet meer dan normaal. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken mee op de werkvloer. Overheid, organisaties en bedrijven creëren samen mogelijkheden zodat zij duurzaam integreren.

an Son Projectonderhoud is in het bezit van het PSO certificaat trede 3. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een (h)erkenning voor organisaties die socialer dan gemiddeld ondernemen.

Wilt u meer informatie over de PSO? Kijk dan op www.PSO-Nederland.nl.

Fruit op het werk

Fruit is goed voor de gezondheid en vitaliteit van onze medewerkers. Om een gezonde levensstijl te promoten, bieden wij fruit op het werk aan. Zo ontvangen wij wekelijks zowel op kantoor als op onze projecten een nieuwe box met vers seizoensfruit. Dit draagt bij aan het verhogen van de weerstand.

We zorgen er samen voor dat er bewustwording wordt gecreëerd. Hierdoor gaan we ziekteverzuim tegen en plukken wij hier samen de vruchten van!


Sonzeker met: De uitvoerder

Waar wij dan ook staan in ons RGS-proces, alles aan het onderhouden of verduurzaamde vastgoed moet kloppen. Wij gaan voor het beste eindresultaat voor de afgesproken kwaliteit. De weg daar naartoe is minstens zo belangrijk. Lees hieronder het verhaal van Harold van der Steen, uitvoerder bij Van Son.

Harold werkt bij Van Son als uitvoerder. Harold zorgt ervoor dat de teams buiten die onder zijn hoede vallen, de juiste begeleiding krijgen om samen te zorgen voor het juiste verloop van projecten.

Hoi Harold, hoe lang werk jij nu bij Van Son?

Vanaf 1991 ben ik werkzaam bij Van Son. Dat is dus al zo’n 31 jaar.  

Wat vind je het leukst aan jouw werk?

Het leukste van mijn werk vind ik de afwisseling en de vrijheid die ik heb voor mijn werkzaamheden. Daarnaast is het werkplezier onderling leuk  om te zien en daar hoop ik in mijn uitvoerdersrol ook een positieve bijdrage aan te leveren.

Hoe vind jij de opleidingen binnen Van Son geregeld?

De jongens krijgen alle mogelijkheden om intern te leren en daarnaast bieden we ook cursussen en opleidingen aan welke extern gevolgd kunnen worden. Zo blijven alle jongens up to date en kunnen zij zich blijven ontwikkelen. 

Wat vind je van wat er wordt geregeld binnen Van Son met betrekking tot vitaliteit?

Alles is uitzonderlijk goed geregeld. Het is goed om te zien dat Van Son zich hierin ook hard maakt om te zorgen dat alle medewerker vitaal blijven. Zo wordt er op meerdere vlakken hulp aangeboden indien nodig en komt er bij de langere projecten iedere week fruit.