Van Linschotenstraat

In samenwerking met Zwaluwebouw heeft Van Son, in opdracht van Casade, een ingrijpende renovatie met verduurzaming gerealiseerd.
Het gaat om een appartementencomplex aan de Van Linschotenstraat te Dongen. 
 
In 2021 zijn we met Zwaluwebouw als ketenpartner begonnen aan het complex aan de Van Linschotenstraat. Casade beheert 11.500 huurwoningen in gemeenten Drunen, Loon op Zand en Waalwijk. 
Net als dat Van Son werkplezier belangrijk vindt, vindt Casade woonplezier belangrijk. Daarnaast heeft Casade de ambitie om te zorgen voor een duurzame, betaalbare woning met een prettige leefomgeving. Daarom draagt de renovatie aan dit complex bij aan het ‘Duurzaam dichtbij’ plan wat Casade tot 2024 heeft vastgelegd.
 
Samen hebben wij de gevel, het dak en de entree aangepakt.
De plafondplaten, gevelbekleding, het glas-, timmer- en schilderwerk aan de binnen- en buitengevel zijn vervangen. Zo is ook de spouw volledig geïsoleerd.
De balkonhekken zijn vervangen voor nieuwe hekken, het noodtrappenhuis is verplaatst naar de achterzijde en er is een nieuw, geïsoleerd plat dak aangebracht. Ook zijn de goten, hemelwaterafvoeren en dakramen vervangen.
Daarnaast is de gehele entree op de begane grond vergroot met een nieuwe pui, luifel en brievenbussen.
 
Natuurlijk houden wij hierbij rekening met flora en fauna. Zo zijn er speciale openingen gecreëerd voor gierzwaluwen en vleermuizen. Deze stenen zijn makkelijk te verwerken in de gevel van een te renoveren gebouw. Op deze manier zorgen we er samen voor dat deze beschermde diersoorten op een duurzame, veilige en praktische manier een eigen plekje hebben.