Wat doet een onderhoudstimmerman precies? 

Er zijn een hoop verschillende functies te benoemen binnen een bedrijf zoals Van Son Projectonderhoud, één daarvan is de onderhoudstimmerman. De verschillende specialisten die bij ons op de projecten lopen hebben allemaal vijf+ jaar ervaring en dat zie je terug in de projecten. Wat onderhoudstimmermannen precies doen en welke eigenschappen nodig zijn om in deze functie te passen, dat vertellen we je graag! 

Functie onderhoudstimmerman 

De functie van een onderhoudstimmerman omvat verschillende, veelzijdige taken. Deze taken zijn allemaal gericht op onderhoud, reparatie en renovatie van gebouwen, panden en constructies. Onze eigen onderhoudstimmermannen zijn experts in een breed scala aan taken, variërend van het vervangen van panelen tot het repareren van kozijnen en meer. Met hun uitgebreide ervaring en vakmanschap zorgen ze voor hoogwaardige resultaten die voldoen aan de specifieke eisen van professionele projecten. Een aantal veelvoorkomende taken van een onderhoudstimmerman zijn bijvoorbeeld: 

Onderhoud aan panden

Het onderhouden van vastgoed is van groot belang voor het vasthouden of zelf vermeerderen van de waarde. Om de levensduur te verlengen wordt er bijvoorbeeld onderhoud gepleegd aan het houtwerk, zoals kozijnen en dorpels die worden vervangen of opnieuw geschuurd en gelakt. Ook verouderde onderdelen worden vervangen. 

Renovatie van bestaand vastgoed

Een onderhoudstimmerman is ook betrokken bij renovatieprojecten. Het kan zijn dat oude gebouwen of ruimtes opgeknapt moeten worden, dit kan het moderniseren van interieurs inhouden of zelfs het herstellen van historische elementen in een monumentaal pand. Zodra er bestaand vastgoed gerenoveerd moet worden, is onze onderhoudstimmerman verantwoordelijk voor bijvoorbeeld dakrenovatie, gevelrenovatie en isolatie. Het doel van renoveren is voor ons een toename van het woongenot voor de eindgebruikers, dit is in ons geval vaak de bewoner.

Door bij de renovatie extra isolatie aan te brengen, door het glas te vervangen voor HR++ glas en vlas isolatie in een dak of in de spouw aan te brengen, zorg je ervoor dat je minder energie nodig hebt om het pand te verwarmen. Dit is ook nog eens duurzaam voor de planeet.

Reparatie van onderdelen

Het uitvoeren van reparaties behoort tot de hoofdtaken van een onderhoudstimmerman. Denk bijvoorbeeld aan het repareren en herstellen van houten onderdelen, zoals deuren, ramen, kozijnen, vloeren, daken en muren. 

Klantcontact: in gesprek met bewoners

Het meeste klantcontact verloopt via de projectleiders. De onderhoudstimmerman is in zijn functie vrijwel altijd aanwezig op de bouwplaats, dit kunnen ook woningen zijn. Dit betekent dat de bewoners ook met vragen bij de onderhoudstimmermannen komen, het beantwoorden van deze vragen over het project ligt dus soms ook bij hen. 


Eigenschappen van een potentiële onderhoudstimmerman

Pas jij in het plaatje van een onderhoudstimmerman en ben jij..

Probleemoplossend

Als onderhoudstimmerman ben je constant bezig met verouderde elementen, zo kun je ook vaak tegen problemen stuiten die opgelost moeten worden. Zo kan er bijvoorbeeld onverwachte schade zijn of een ongeplande constructieve uitdaging de kop op doen. Het is daarom belangrijk dat je probleemoplossend te werk kunt gaan, problemen snel kunt identificeren en hierin proactief de handen uit de mouwen steekt. 

Handig en kundig

Deze eigenschap is wellicht voor de hand liggend, een onderhoudstimmerman moet enigszins handig zijn. Je werkt met verschillende machines en gereedschappen, veiligheid en kennis is hierbij van groot belang. 

Sociaal in de omgang

Als onderhoudstimmerman werk je vaak samen met andere vaklieden, je bent zelden de enige vakman op een project. Het is dan ook fijn als je goed kunt samenwerken en in overleg aan de slag kunt gaan. Daarnaast kan het voorkomen dat een klant of bewoner met vragen naar je toekomt. 

Hebben we jou hierboven beschreven? Vergeet dan niet om onze vacature te checken! Wie weet maak jij binnenkort wel onderdeel uit van ons team.x


Onderhoudstimmerman bij Van Son 

In essentie is een onderhoudstimmerman een veelzijdige vakman die ervoor zorgt dat verschillende elementen in en om gebouwen goed onderhouden, gerepareerd en opgeknapt worden, met oog voor detail en kwaliteit. Bij Van Son Projectonderhoud streven we naar duurzame oplossingen die de levensduur van jouw vastgoed verlengen. We gebruiken alleen de beste materialen en technieken om ervoor te zorgen dat jouw investering in onderhoud rendabel blijft.  

Wij begrijpen de unieke behoeften van professionele opdrachtgevers zoals woningcorporaties, scholen, zorginstellingen en overheidsinstanties. Daarom hebben we een toegewijd team van onderhoudstimmermannen in vaste dienst die klaarstaan om jouw vastgoed in topconditie te houden. Bij Van Son Projectonderhoud kun je rekenen op betrouwbare onderhoudstimmermannen die de klus klaren. 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en hoe we je kunnen helpen om jouw vastgoed in optimale staat te houden.