Verduurzaming

Klaar voor de toekomst.

Energiezuinig

“Alle maatregelen met betrekking tot het verduurzamen van vastgoed, wat zorgt voor waardevermeerdering van het bezit.” Dat is verduurzaming voor Van Son. Medio 2021 verhuisden wij naar ons zelfgebouwde, energieneutrale bedrijfspand. Op het dak liggen ruim 120 zonnepanelen en er staat een warmtepompinstallatie. Zo voorzien wij volledig in onze eigen energiebehoefte.

De ambitie van Van Son is om vastgoed energiezuiniger te maken en de CO2-uitstoot energieneutraal te krijgen. Dit gaat gepaard met realistische, verantwoorde korte termijn keuzes. Op deze manier kunnen de gewenste scenario’s zo betaalbaar mogelijk blijven en de uitgaven over meerdere cycli worden verspreid.

Wij voeren voor alle vastgoedeigenaren werkzaamheden uit die een directe bijdrage leveren aan de vastgoedverduurzaming. De terugdringing van de warmtevraag staat hierbij centraal. Dit kan onder andere te maken hebben met:

✔️ Isoleren van de buitenschil (vloer, gevel, dak).

✔️ Vervangen van bestaande beglazing voor HR++ met U-waarde 1.1, Triple beglazing, hoogwaardig dubbelglas met U-waarde 0.8 of vacuümbeglazing met U-waarde 0.4.

✔️ Optimaliseren van kierafdichtingen.

“Wat bestaand goed is, behouden wij.”

Wij hebben de ervaring dat in 98% van alle gevallen de bestaande kozijnen van dermate goede kwaliteit zijn, dat het niet nodig is om deze te vervangen. Dit betekent dat wij deze kozijnen duurzaam kunnen door exploiteren.

Volledige kozijnvervanging zorgt voor afval dat verwerkt moet worden en het fabriceren van nieuwe producten. Dit gaat ten koste van grondstoffen en zorgt ook nog eens voor extra CO2-uitstoot. Zo zijn wij ook bezig met inzicht verkrijgen waar wij volledig zelf circulair in onze behoeften kunnen voorzien. 

Jaar verlengen wij de levensduur van elementen minimaal. Met onze duurzame aanpak gebaseerd op kennis en ervaring.
0


Sonzeker met: De werkvoorbereider

Waar wij dan ook staan in ons RGS-proces, alles aan het (verduurzaamde) vastgoedonderhoud moet kloppen. Wij gaan voor het beste eindresultaat tegen de afgesproken kwaliteit. De weg daar naartoe is minstens zo belangrijk. Lees hieronder het verhaal van Jara Hanff, werkvoorbereider bij Van Son.

Jara werkt bij Van Son als werkvoorbereider op het projectbureau. Jara zorgt er voor dat de uitvoering volgens planning verloopt en dat alle ketenpartners op de hoogte zijn. 

Jara, wat valt er allemaal onder het takenpakket van een werkvoorbereider?

Er vallen diverse werkzaamheden onder het takenpakket, denk bijvoorbeeld aan het bestellen van glas, ramen en deuren, aanvragen van de bouwplaats, maken van de werkmap. Daarnaast maken wij de planning en zorgen wij ervoor dat de jongens de uren weten per woning. We zorgen voor de bewonerscommunicatie en hebben afspraken met de projectleiders van de opdrachtgever

Wat zijn belangrijke punten om in de werkvoorbereiding extra op te letten? 

In de werkvoorbereiding moet je erg secuur zijn, voornamelijk bij het bestellen van het glas en de ramen. Als het glas al iets afwijkt is het mogelijk dat het niet meer past. Daarnaast is de communicatie met zowel de bewoner als opdrachtgever steeds belangrijker. Bewoners zijn bijvoorbeeld minder vaak thuis. Voor de jongens op de projecten is het ook wel zo fijn als ze alle informatie hebben die ze nodig hebben, hierbij moet je eigenlijk niks vergeten dus.

Wat vind je het leukst aan werkvoorbereiding?

Dat vind ik een goede vraag. Ik vind het leuk om naar buiten te gaan en de voortgang van het werk te bekijken. Ik vind het vooral leuk als we een groot project hebben met veel veranderingen zodat het resultaat uiteindelijk mooi is en je echt verschil ziet!